diumenge, 2 d’octubre del 2016

L'ALTRA CARA DE LA FORCA
SENDERISME

Els camins són fils de la memòria. Parlen del treball per viure o sobreviure de generacions senceres. Els camins vells donen veu el valuós patrimoni del nostre territori. Recorrent-los a peu de manera pausada i tranquil·la els vivim, i alhora revivim un temps ja passat. 


L’Altra Cara de la Forca és una proposta de ruta a peu autoguiada, dissenyada amb molta estima pel Lluc i la Laia, guies de muntanya i bons coneixedors de la zona. Creada amb l’objectiu d’oferir una activitat de varis dies que permeti descobrir el patrimoni natural, històric i cultural que amaga  el territori per on transcórrer.
És una ruta que ens permet recórrer camins de gran bellesa que travessen pobles, valls i cims d’una part del Prepirineu català, ubicat dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís del Pedraforca. Paratges protegits pel seu gran valor natural i cultural, i que gràcies a una bona xarxa de camins i senders el podem recórrer caminant. 
Volem que gaudiu del caminar d’una manera còmode, per tant us proporcionem un detallat llibre de ruta per poder completar la ruta amb seguretat, gestionem la logística i el transport d’equipatges perquè pugueu caminar sense pes, fluint plenament del camí, de l’observació i l’escolta de la natura, de parlar amb la gent de les valls, de visitar esglésies, ermites, museus i pobles amb encant, de reposar en algun punt màgic entre els boscos, els prats,... d’anar al vostre ritme. 
La ruta s’inicia al peu de l’espectacular cara nord del Cadí, a la Cerdanya, i es canvia de vessant cap al Berguedà pel pas dels Gosolans, antic pas que comunicava ambdues comarques, i que ens duu als dominis de l’imponent Massís del Pedraforca.
Aquesta ruta ens permet descobrir la Vall de la Vansa, on gaudirem intensament de petits pobles de muntanya i la seva gent que mantenen encara viva la conservació del patrimoni rural de la seva vall.
Finalment davallem fins la plana de l’Alt Urgell, vall verda i rica en cultius, que banyada pel riu Segre i envoltada de muntanyes ens retorna a la civilització amb l’arribada a La Seu d’Urgell.


Podem realitzar la ruta de forma autoguiada o bé guiada, acompanyats pels creadors de la ruta, guies de muntanya professionals i bons coneixedors del territori històric, cultural i paisatgístic que recorrer la ruta. 
La durada és de set dies i sis nits, sent la ruta complerta de 5 etapes a peu i 6 pernoctacions sempre que volguem fer totes les etapes, del poble de Béixec fins a La Seu d’Urgell. Aquesta es pot adaptar a 4/3 dies/pernoctacions, començant al refugi de Prat d’Aguiló fins a La Seu d’Urgell.

Per més info: http://www.guiesdemuntanyaenruta.com/laltre-cara-de-la-forca

Descarrega't aquí la fitxa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada