dilluns, 3 d’octubre del 2016

GRAN RUTA QUE UNEIX ELS CENTRES BTT D’ÀNEU I ARAN

Una de les novetats del Centre BTT Valls d’Àneu-Pallars Sobirà per aquesta temporada és l’incorporació de la gran ruta Àneu-Aran que uneix els centres BTT de l’Aran i de les Valls d’Àneu.



Aquesta ruta però no està senyalitzada i cal fer-la seguint un track GPS. Els més valents la poden fer en un sol dia però inicialment es planteja fer-la en dos dies, començant a Esterri i dormint a Salardú o bé a l’inrevés.  
Si començem per Esterri, els primers  kilòmetres de la ruta (fins al poble de Borén exactament) coincideixen amb l’altra novetat d’aquesta temporada, la ruta 7 del centre BTT. Proposem la ruta amb sortida d’Esterri i direcció a València d’Àneu per carretera asfaltada. Un cops arribats al poble, a l’alçada de l’ajuntament, girarem cap a la dreta on agafarem una pista  direcció a Sorpe, primer en baixada i un cop creuat el riu Bonaigua en forta pujada. Una mica abans d’arribar a Sorpe, ens desviem per un sender direcció a Borén, en algun tram haurem de baixar de la bici.
A partir del poble de Borén ja no trobem indicacions d’altres rutes. Es continua per la carretera que ens porta fins a Alós d’Isil, tot seguint el curs de la Noguera Pallaresa. Un cop arribats a Alós, podem seguir les indicacions de la ruta 20 del Centre BTT fins arribar a Montgarri. Els 4 primers kilòmetres, fins al refugi del Fornet son asfaltats. A partir d’allí és per pista forestal.
Al barranc de Marimanha, poc abans de Montgarri, s’entra a la Val d’Aran. Prenem la pista a la dreta en direcció al poble de Montgarri i creuem el pont on trobem l’església i el refugi. Seguim per la pista que hi ha al marge esquerre del riu fins al Pla de Beret. És la ruta 29 del Centre BTT Val d’Aran però en sentit invers. 
Arribats al Pla de Beret continuem per carretera fins arribar al a cruïlla que porta a l’aparcament de l’Orri, aquí a la dreta hi ha el sender senyalitzat amb la ruta 19 que la seguirem fins al poble de Salardú, passant primer per Bagergue per pista forestal i sender que ja no deixarem fins arribar a Unha. A Salardú hi accedirem per carretera local.
Sortim de Salardú pel Camin Reiau, també seguint la ruta 19 del Centre BTT, direcció Tredós i després per pista forestal direcció a Ruda, creuant el pontet de Ruda, la pista arriba a la carretera C-28. Creuem la carretera i remuntem un sender amb fort pendent fins a Tanau, després d’uns metres de carretera prenem a la dreta una pista cap al nucli de 1800 de l’estació de Baqueira Beret. Creuarem les  pistes d’esquí  fins als Argulls. La darrera pujada és amb gran pendent i ferm pedregós que per molts no será ciclable.
Ja un altre cop a les Valls d’Àneu, baixem per la pista que ressegueix el telecadira fins al port de la Bonaigua.
A la dreta de la carretera direcció a Esterri hi ha l’antic camí senyalitzat amb estaques grogues. A l’aparcament del Clot Gran, on hi ha el telecadira de la Peülla, creuem la carretera i continuem per un sender fins arribar al Refugi de les Ares que ens queda a la dreta. Continuant per un tram de sender que ens portarà  fins a la carretera on hi passarem un petit tram seguint la indicació del Bosc del Gerdar per carretera i ens tornem a incorporar a la c-28 en baixada. A 1 km girarem cap a la dreta per sender i creuarem el riu Bonaigua. Un cop creuat el riu girarem a la dreta on trobarem una pujada d’uns 80 m i després a l’esquerra per un sender pla que es converteix en pista fins a trobar la pista forestal de la mata coincidint amb la ruta 5.


Pugem un tram aquesta pista i prenem el sender que trobarem a l’esquerra en direcció al poble de Son.  Fem un primer tram de pujada força ciclable i després en baixada suau.
Ja al poble de Son anirem direcció a Jou, primer per carretera i després d’1 km surt un sender a mà esquerra que indica el poble de Jou. Aquest sender després es converteix en pista i després en carretera, ara trobem les indicacions de la ruta 5 que seguirem fins a Esterri en un corriol en descens i algun tram en ziga zaga.

Descarrega't aquí el track

Descarrega't aquí la fitxa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada